skip to Main Content
0475-493661 info@fruitbedrijfheijnen.nl Roligt 7, Roggel
Witlof Met Stoofpeer En Bacon

Witlof met stoofpeer en bacon

Ingrediënten

600 gr witlof
Potje stoofperen
2 pakjes baconreepjes (naast de spekreepjes)
350—400 gr tagliatelle
1 potje crème fraiche
theelepel thijm (gedroogd)
Geraspte kaas

Bereiden

Bak de bacon uit in een pan. Breng in een andere pan ruim water aan de kook en kook de tagliatelle beetgaar. Giet af.
Haal ondertussen de nerf uit de witlof en snij de rest fijn. Leg dit rauw onderin een ovenschaal.
Verwarm de oven voor op 180gr.
Als de bacon uitgebakken is, peren afgieten, klein snijden en bij de bacon voegen. Theelepel thijm, crème fraiche en tagliatelle toevoegen. Roer het geheel goed door en leg het boven op de witlof. Dun laagje kaas erover en bak het in 30 min op 180 gr. gaar. Let erop dat de witlof gaar is als je de schotel uit de oven haalt. Smakelijk!

Back To Top