skip to Main Content
0475-493661 info@fruitbedrijfheijnen.nl Roligt 7, Roggel
Zoete Zuurkool Uit De Oven

Zoete zuurkool uit de oven

Ingrediënten

voor 4 personen

500 gram zuurkool
800-1000 gram kruimige aardappels
1 appel (wellant, elstar)
1 peer (confference/doyenne)
1-2 eetlepels appelstroop
melk
peper en zout
4 speklappen of een rookworst

Bereiden

Kook de aardappels en maak er puree van. Schep deze onderin een ovenschaal.
Schil de appel en de peer en maak er blokjes van. Bak deze in de pan ongeveer 5 minuten. Schep er 1-2 eetlepels stroop overheen.
Laat de zuurkool uitlekken en laat deze ongeveer 10 min. meebakken in de pan.
Schep de zuurkool over de aardappelpuree.
Bak de speklappen uit en leg deze boven op de zuurkool.
20 minuten op 200 graden in de oven.
Smakelijk eten!!

Back To Top